Logo camperplaats Hoek

Omgeving

Camperplaats Hoek ligt tussen het Brabantse dorp Sint-Michielsgestel en de gezellige culturele stad ’s-Hertogenbosch. De camperplaats ligt aan twee fietsroutes (knooppuntenroute en De Linie Route 1629), aan de rand van diverse natuurgebieden, waaronder Het Bossche Broek.

's-Hertogenbosch

 Het Bossche Broek is van oudsher een moeras en staat bekend om de rijke plantengroei. Hier kan prachtig gefietst en gewandeld worden. 

Mocht je de drukte op willen zoeken, dan kan een bezoek worden gebracht aan de stad ’s-Hertogenbosch. Den Bosch, ‘de cultuurstad van het Zuiden’ én soms een paar dagen in het jaar het geliefde Oeteldonk, heeft enorm veel te bieden. Den Bosch, ‘de cultuurstad van het Zuiden’ én soms een paar dagen in het jaar het geliefde Oeteldonk, heeft enorm veel te bieden. De dynamiek die de stad biedt en de afwisseling van natuur en cultuur maakt het zo bijzonder!

Denk hierbij aan de prachtige herenhuizen, het Noord-Brabants museum, de Binnendieze en natuurlijk een bezoekje aan de de Sint-Janskathedraal. De Sint-Janskathedraal is lopend en fietsend binnen 5,5 kilometers vanaf onze camperplaats te bereiken. 

Naast het bezoeken van deze (bekende) hoogtepunten biedt Den Bosch talloze lekkere lunchrooms, restaurant en overige eetgelegenheden die het proberen waard zijn. Ook zijn er vele leuke winkels waar je heerlijk kunt winkelen.

Richting het westen van de stad bevindt zich het natuurgebied de Moerputten. Ontdek de oude spoorburg én het vlonder pad waar je ook even kan uitwaaien.  

Tip: bezoek deze bourgondische stad met een lege maag én vergeet vooral de Bossche Bol niet. Banketbakkerij Jan de Groot is dé specialist van de Bossche bollen. Wil je niet in de rij staan, overal op de terrassen zijn de Bossche bollen te bestellen.

Sint-Michielsgestel

Laten we de bosrijke omgeving van Sint-Michielgestel niet vergeten. Deze omgeving leent zich ook voor prachtige wandelingen of fietsroutes. Hier een paar gebieden die een wandeling waard zijn!

Haanwijk:
Eén kleine kilometer van onze camperplaats ligt landgoed Haanwijk. Landgoed Haanwijk ligt nabij het buurtschap Halder in Sint-Michielsgestel. Daar stroomt het riviertje de ‘Essche Stroom’ de Dommel in. Het is een gebied met parkbossen, oude bomen en historische dijkjes.

Bossen, bossen en nog meer bossen:
Eén van de wegen die naar het dorp leiden is de Esscheweg, deze weg is aan alle klanten bekleed met bossen. 
Lopen onder de (naald)bomen, over dijken, tussen vennen en langs de Dommel dat kan bij Gemeentebos Esscheweg, landgoed Wilhelmina park, Zegenwerp, Zegenrode en natuurgebied Venrode.

Wandelen langs de Essche stroom:
Dit is een van de favoriete wandelroutes van de Gestelnaren. In het (polder)gebied van het landgoed Eikenhorst en Blijendijk én langs de beek van de Essche stroom is het heerlijk ruimtelijk wandelen.

Overige directe omgeving:

Aspergeboerderij Terstege:  ongeveer 250 meter verderop is aspergeboerderij Terstege gevestigd. In het aspergeseizoen (april tot en met juni) kun je daar terecht voor verse asperges en verse producten in hun boerderijwinkel.

Druiventeler: aan één zijde van de camperplaats staan prachtige druivenranken van de wijngaard in onze buurt.